Πώς να αντιμετωπίσετε
τα τσιμπήματα των εντόμων;

Πώς να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα των εντόμων;

Τα κνησμώδη εξογκώματα που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και αποτελούν την προστατευτική απάντηση του οργανισμού στα χημικά που απελευθερώνονται από το έντομο μέσα στο δέρμα.

Δαγκώματα


Ορισμένα έντομα, όπως τα κουνούπια, οι σκνίπες (μυγάκια), οι ψύλλοι και οι κοριοί τρέφονται με αίμα, έτσι όταν σας τσιμπήσουν, εγχέουν μία ποσότητα από το σάλιο τους για να αποτρέψουν την πήξη του αίματος. Ο οργανισμός σας αντιδρά σε αυτό το σάλιο, απελευθερώνοντας ισταμίνη και άλλες χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως φαγούρα και ερεθισμό στην περιοχή του τσιμπήματος.

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών και των σκνιπών μπορούν να προκαλέσουν έντονη φαγούρα και πρήξιμο.

Τσιμπήματα


Ορισμένα έντομα όπως οι μέλισσες και οι σφήκες τσιμπούν επειδή βρίσκονται σε άμυνα και εγχέουν μια μικρή ποσότητα δηλητηρίου στο οποίο το δέρμα σας αντιδρά. Συχνά προκαλούν αλλεργική αντίδραση στο δέρμα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Τα τσιμπήματα των μελισσών είναι επώδυνα, αλλά αν δεν είστε αλλεργικοί σε αυτά, είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Σε κάθε περίπτωση τσιμπήματος, αποφύγετε να ξύσετε την περιοχή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση περισσότερων χημικών ουσιών στο δέρμα, επιδεινώνοντας τη φαγούρα και το πρήξιμο. Εάν ανησυχείτε για κάποιο τσίμπημα, ζητήστε τη συμβουλή ενός φαρμακοποιού.

To Fenistil ανακουφίζει από την ενοχλητική φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αγοράκι που παίζει με τον σκύλο του

Τα έντομα απελευθερώνουν διαφορετικά χημικά στο δέρμα κατά το τσίμπημα.

Όταν τσιμπούν τα κουνούπια, αφήνουν μία μικρή ποσότητα από το σάλιο τους, ενώ οι μέλισσες και οι σφήκες τσιμπούν επειδή βρίσκονται σε άμυνα και εγχέουν μία μικρή ποσότητα δηλητηρίου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω άρθρα

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Τα κουνούπια συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο ενοχλητικά έντομα που τσιμπούν. Πολύ σπάνια θα προσέξετε το τσίμπημα την ώρα ακριβώς που συμβαίνει αλλά οι συνέπειες του (φλεγμονή και φαγούρα) μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές.

ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Το δέρμα σας λειτουργεί ως φραγμός που προστατεύει τον οργανισμό από επιβλαβή στοιχεία. Κάθε μέρα, αυτός ο φραγμός έρχεται σε επαφή με ξένες ουσίες, αλλεργιογόνα, ρυπογόνες ουσίες και ερεθιστικούς παράγοντες, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις χαρακτηριστικές των δερματικών αλλεργιών.